четвъртък, 18 февруари 2010 г.

Козина в очите

Бенисио и Антъни са го закъсали здраво в тази криза - само това мога да кажа, след като направих опит за убийство на добрия ми вкус снощи - начос, шоколадови стафиди и човека - вълк, ямииииииии.

Моля ви - не си и помисляйте да губите този час и половина от живота си. От този филм и комедия не става. Просто една голяма трагична изцепка. Това е.
Не поставям отрицателни оценки, така че се въздържам от традиционното даване на такава.
И трейлър няма да пускам да не се изкушите да го дръпнете и да съжалите след това.
Но няма как да не споделя любимата ми сцена - мацката търчи да спасява вълчо с любовта си - "Лорънс, Лорънс!", пухчо й изръмжава и нашата обръща бяг право към дълбоката, страшна гора, сам сама. И накрая, когато върколакът я притиска в мощните си космати ръце (хох, Кинг Конг артишок да ръфа), вместо да я разкъса или тя да го застреля, следва полу-любовна сцена стил "Красавицата и звяра" (почти чувах Селин Дион на фона), нещо човешко проблясва в неговия поглед, аха да бъде спасен и Гуен го застрелва. Логика!

И сега офф топик един виц покрай другия "блок бастърд" на сезона: "Защо Шерлок Холмс няма жена? Елементарно - Уотсън!" :))))))

6 коментара:

tech каза...

Хахаха! Вицът си го бива ;)

lautrededor каза...

И заглавието - също :)

Barfuss + козина в очите
http://www.youtube.com/watch?v=I4FkncWeIRs

Мара Дробната каза...

Ммм, an all time favourite, дет ка вика ... това за "Barefoot" на kd lang : )
Някой няма ли да пише за Salmonberries?

lautrededor каза...

за филм като Salmonberries може да пише само някой наистина отдаден на творчеството на kd lang фен :)

Мара Дробната каза...

защо бе, нека има доза обективизъм : )

lautrededor каза...

обективизъм - може, при условие, че филмът се гледа в нормално състояние, а не примерно в Youtube. защото завладяващата кинематография (сред малкото достойнства на филма според обективната? рецензия тук http://www.kissingfingertips.com/salmonberries.html) въобще не се усеща, а историята и изпълненията придобиват плачевнo-смешноват вид. в такъв случай за зрителя ще остане само наистина прекрасното музикално изпълнение на kd lang. но сигурно има и други случаи, в които една-единствена песен поема тежестта на всичко онова, което създаделите и участниците във филма са се опитали да изразят.