вторник, 15 септември 2009 г.

The Bed Sitting Room (1969)

Лондон, 60-те години на 20 век. Мао Дзедун и британският министър-председател току-що са сключили изгодна сделка - 100 йен-паунда седмичен наем за "Даунинг стрийт" 10 и... А-бомбата удря. След ядреното "недоразумение", предизвикало най-кратката война в историята - 2 мин. и 28 секунди, в Обединеното кралство цари глад, разруха и мизерия. 20-ина оцелели се лутат из пост-апокалиптичния пейзаж и се опитват да удържат устоите на британското общество и държавност в условията на радиация. Семейство живее във вагон на продължаващото да функционира безупречно лондонско метро, но се налага да излезе оттам и да се сблъска с ужасната реалност на повърхността. Дъщерята е бременна в 17-ия месец - не е ясно точно с какво. Хора започват да претърпяват странни мутации. И през цялото време не трябва да спират да се движат, за да не станат лесна мишена на евентуален нов удар от неизвестния враг...
Апокалиптична фантазия, комедия на абсурда, футуристичен фарс - филмът на Ричард Лестър е изпъстрен с находчиви идеи, сакрастични реплики, смахнати герои и необичайни сцени. Феновете на Монти Пайтън сигурно ще го харесат.

Цитат:
"We should all ask ourselves: is it necessary for people to leave the womb nowadays? That's where most of the trouble seems to start in this wicked world."

Трейлър:

3 коментара:

Bla каза...

Я, бра'о, бра'о. :)

Г.Я. каза...

Кажи от къде да го изтегля?

lautrededor каза...

http://thepiratebay.org/torrent/4040863/Richard_Lester_-_The_Bed_Sitting_Room_(1969)_-_Freakyflicks

трябва обаче да предупредя: качеството не е много добро.