сряда, 22 юли 2009 г.

Presenting IFC и ... ще гледате ли Хари Потър 6?

Последното ми попадане (направо пРопадане, цял ден се лутах от статия на статия) - Гласовете на независимата култура. Правят чудесни филмови списъци. Поздрав с този.

Колкото до Хари, вярна на традицията, поставена от мен и сестра ми преди вече 3-4 години да гледаме заедно всеки нов, снощи се замъкнах на нощна прожекция. В случая сама, освен ако и тя не е отишла в някой киносалон в Брюксел по същото време. Негативните впечатления ми съсякоха и без друго мрачното настроение още повече - билетът е скъп, киното беше явно опикано (тази миризма не може да се сбърка), мотането в МОЛА затвърждава, че всичко е витрина в нашето общество, и тем подобни монолози, които се връткат из уморен мозък късно вечер.

Колкото до самия филм. Поддържаше интереса ми в продължение на 2 часа и половина. И нищо повече. Наблегнали са на ефектите, орязали са историята, актьорите го дават на уволнение, музиката хич не грабва, изобщо... може да се каже, че "нечистокръвният" е преход към finale grande, а не самостоятелен, жив филм. Нещо като свръх дълъг трейлър на последнта серия. Заслужава си да го гледате, само ако искате да видите в едър план какво се случва с висящ мост при влизането му в резонанс (това само теоритично го бях чувала).

Нещо като Здрач, ама уж по-дълбоко.

Оценка - 5
Любима реплика - няма.
Любима сцена - няколко - имаше забавни моменти, които обаче не оправдаваха 12-те лева.

Трейлър на трейлъра:

Няма коментари: